ua en ru

У Туреччині звільнили 758 підозрюваних у причетності до військового перевороту

У Туреччині звільнили 758 підозрюваних у причетності до військового перевороту Фото: в Туреччині звільнили частину військових, підозрюваних у причетності до перевороту

Під вартою залишаються 231 турецьких військовослужбовців

Суд Стамбула звільнив 758 військовослужбовців, затриманих за підозрою в причетності до спроби військового перевороту в Туреччині. Про це повідомляє агентство "Анадулу".

Як йдеться у повідомленні, після дачі свідчень за рекомендацією прокуратури також були звільнені курсанти військових училищ.


Всього суд розглянув справи 989 військових. Під вартою залишаються 231 підозрюваних.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня турецькі військові здійснили спробу військового перевороту в країні. Зокрема, вони перекрили всі мости через Босфор, ввели танки в Стамбул, захопили кілька вертольотів, зайняли студії телеканалів TRT і CNN Turk і оголосили про захоплення влади.

У той же час, люди, на заклик президента Ердогана вийшли на вулиці і виступили проти. Проте вже вранці стало ясно, що спроба захоплення влади провалилася. В ході цих подій загинуло 190 громадян і 104 бунтівника, ще більше 1,4 тисячі осіб отримали поранення.

Ердоган заявив, що організаторами події є прихильники Фетхуллаха Гюлена, турецького письменника, колишнього імама і проповідника, ісламського громадського діяча, проживає в добровільному вигнанні в Сэйлорсбурге, штат Пенсільванія, США.

Раніше повідомлялося, що в Туреччині після спроби перевороту затримали близько 18 тисяч чоловік