ua en ru

У Туреччині звинуватили США у невиконанні обіцянки про припинення підтримки курдів

У Туреччині звинуватили США у невиконанні обіцянки про припинення підтримки курдів Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

Туреччина чекає від США припинення підтримки курдів

В Туреччині звинуватили США у невиконанні обіцянки про припинення підтримки курдів. Про це заявив представник президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана Ібрагім Калин в інтерв'ю телеканалу CNN Turk, повідомляє "Анадолу".

За словами Калина, Туреччина чекає від США припинення підтримки курдської партії "Демократичний союз" (PYD) і загонів курдської самооборони (YPG).

"Раніше США обіцяли, що PYD і YPG покинуть позиції в Мюнбиче (в Сирії, - ред.). Вони дали ще багато обіцянок, але не додержали жодної з них. Ми очікуємо від США повного припинення підтримки YPG і PYD", - сказав Калин.

Калин також зазначив, що в листопаді 2017 року президент США Дональд Трамп повідомив у ході телефонної розмови з президентом Ердоганом, що США припинять підтримку YPG і PYD після ліквідації загрози ІДІЛ.

"З тих пір пройшло два місяці, але нічого не змінилося. Очікування Туреччини конкретні і прості - припинення підтримки YPG і PYD. Коли це буде зроблено, ми запропонуємо обговорити ситуацію в Сирії в рамках інтересів сирійського народу", - сказав Калин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина уклала угоду з Росією щодо операції "Оливкова гілка" в районі сирійського Африна.