ua en ru

У Туреччині обговорять можливе військове вторгнення в Сирію

У Туреччині обговорять можливе військове вторгнення в Сирію Фото: прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

54 тис. солдатів - близько 15% від загального числа сухопутних військ Анкари - розміщені недалеко від кордону з Сирією

В Турції в ході зустрічі командувачів військами, які розташовані вздовж турецько-сирійського кордону, обговорюватиметься можливе військове вторгнення до Сирії. Про це повідомляє турецька газета Hurriyet.

"На цьому тижні в штаб-квартирі Генерального штабу в Анкарі обговорюватимуться деталі можливого вторгнення, а також призначатимуться командири, які відповідатимуть за хід операції", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в даний час 54 тис. солдатів - близько 15% від загального числа сухопутних військ Анкари - розміщені недалеко від кордону з Сирією.

"Хоча прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив минулого тижня, що не було "жодних безпосередніх планів" для будь-якого вторгнення, Генштаб недавно розгорнув додаткові війська і техніку вздовж частини кордону з Сирією", - повідомляють в ЗМІ.

Як зазначається, Туреччина планує створення "безпечної зони" на території Сирії через побоювання з приводу бойовиків Ісламської держави Іраку та Леванту (ІДІЛ), а також можливість нової хвилі біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії під час вибуху мечеті загинули 25 бойовиків.