ua en ru

У Туркменістані хочуть заборонити автомобілі всіх кольорів, окрім білого

У Туркменістані хочуть заборонити автомобілі всіх кольорів, окрім білого Фото: Білий автомобіль

З січня 2015 року був заборонений імпорт в Туркменістан автомобілів чорного кольору

У Туркменістані до початку літа можуть заборонити автомобілі всіх кольорів, окрім білого. Про це повідомляють "Хроніки Туркменістану".

Так, з січня 2015 року був заборонений імпорт в Туркменістан автомобілів чорного кольору, а з січня 2018 року і їх експлуатація.

Повідомляється, що в лютому 2018 року в Ашхабаді співробітники автоінспекції зупиняли машини не білого кольору і наказували водіям відганяти їх на штрафстоянки і перефарбовувати. За непокору погрожували позбавленням водійських посвідчень. При цьому офіційних наказів про введення заборони вони не надавали.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявляв, що для поглиблення торговельно-економічного співробітництва України і Туркменістану слід активізувати співробітництво Торгово-промислових палат обох країн.

Під час зустрічі з Послом Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадовым віце-прем'єр пояснив, що це необхідно для розширення бізнесу і ділових зв'язків, виявлення додаткових можливостей для інвестиційної діяльності і промислової кооперації підприємств України й Туркменістану.