ua en ru

Туристам у Туреччині заборонили відвідувати центри міст на Новий рік

Туристам у Туреччині заборонили відвідувати центри міст на Новий рік Фото: Стамбул (pixabay)
Автор: РБК-Украина

Уряд Туреччини заборонив іноземним туристам в новорічну ніч відвідувати центральні частини міст, у тому числі Стамбула. Список міських територій потрапляють під заборону, що визначається владою кожної з 81 провінцій.

Про це повідомляє видання Haberler.

"В рамках боротьби з пандемією з 21:00 31 грудня по 10:00 1 січня на центральних площах, бульварах і вулицях будуть заборонені новорічні святкування для всіх жителів, включаючи іноземних туристів", - йдеться в повідомленні.

В Стамбулі для туристів обмежать відвідування передусім вулиці Істікляль, площі Султанахмет, в Анкарі - площі Кизилай, в Ізмірі - площі Гюндогду.

Нагадаємо, на цьому тижні Туреччина домовилася про купівлю вакцини розробки Pfizer. До кінця березня країна отримає 4,5 млн доз.

Крім того, Туреччина буде вимагати наявність негативного тесту на коронавірус у всіх пасажирів авіарейсів. Норма набере чинності з 28 грудня.

Додамо, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв, що вакцинація турецького населення буде проводитися за державний рахунок. Турецькі громадяни зможуть безкоштовно отримати вакцину від коронавіруса.