ua en ru

Турецькі ВПС збили неопізнаний літак на кордоні з Сирією

Турецькі ВПС збили неопізнаний літак на кордоні з Сирією Фото: турецькі ВПС збили неопізнаний літак на кордоні з Сирією

У Генштабі Туреччини заявили, що порушення повітряного простору країни і надалі будуть рішуче припинятися

Літаки ВПС Туреччини в п'ятницю, 16 жовтня 2015 р., атакували і збили невідомий літак порушив повітряний простір країни з боку Сирії. Про це йдеться на сайті Генерального штабу збройних сил Туреччини.

"Сьогодні в повітряному просторі Туреччини на турецько-сирійському кордоні був виявлений літак невідомої державної приналежності. Після триразового попередження він продовжував політ у повітряному просторі Туреччини. Після цього наші літаки, які здійснювали патрулювання кордону, в рамках правил реагування на загрози відкрили вогонь і збили цей літак", - йдеться в повідомленні.

Генштаб підкреслює, що порушення повітряного простору країни і надалі будуть рішуче припинятися.

Нагадаємо, раніше Туреччина пригрозила задіяти військові правила в разі порушень повітряного простору.

"Наші правила дуже ясні незалежно від того, хто порушує наш повітряний простір. Турецькі збройні сили отримали чіткі інструкції. Перехоплена буде навіть птах", - заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Раніше Міністерство закордонних справ Туреччини повідомило, що 3 жовтня турецькі винищувачі перехопили вторгся в повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону російський бойовий літак і змусили його повернутися в повітряний простір Сирії.