ua en ru

Турецька влада не знайшла заборонених вантажів на борту вірменського літака і дозволила йому летіти в Сирію

Турецька влада не знайшла заборонених вантажів на борту вірменського літака, затриманого для огляду в м. Ерзурумі, і видала екіпажу дозвіл на проліт до Сирії через повітряний простір Туреччини, передає місцевий телеканал NTV з посиланням на представників Міністерства закордонних справ країни.

Раніше сьогодні турецька влада змусила приземлитися вірменський літак в м. Ерзурумі на північному сході країни і провела обшук на його борту. Літак прямував в сірійський м. Алеппо і віз гуманітарний вантаж. За словами турецької влади, зупинка повітряного судна і огляд були заздалегідь узгоджені з вірменською стороною.

Нагадаємо, аналогічний випадок стався 10 жовтня 2012 р., коли військово-повітряні сили Туреччини змусили приземлитися в Анкарі сирійський Airbus A320, який прямував до Дамаску з Москви. Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що у Анкари була інформація про можливу наявність на борту військових вантажів. За різними даними, кількість членів екіпажу та пасажирів літака складала від 25 до 37 осіб. Турецькі спецслужби конфіскували частину вантажу, після чого дозволили літаку прослідувати до місця призначення.

Читайте також: Сирія заборонила Туреччини цивільні польоти над своєю територією