ua en ru

Турчинов вимагає звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото) вимагає звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської і Донецької областей. Про це йдеться у зверненні Турчинова до співвітчизників, яке оприлюднила прес-служба ВР.

"Я вимагаю від міністра внутрішніх справ звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей. Будуть звільнені всі представники силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки. Ті, так звані "правоохоронці", які зрадили Україну та почали співпрацювати з терористами, відповідатимуть перед законом", - йдеться у повідомленні.

За словами Турчинова, ситуація в Донецькій та Луганській областях показала, що необхідно провести повне оновлення міліції та СБУ на сході країни.

"Ті підрозділи, які без опору здали свої управління терористам, які неспроможні захистити життя та безпеку людей і вжити дієвих заходів, аби зупинити терористичну загрозу, мають бути повністю оновлені", - заявив Турчинов.

Він додав, що сформує оновлений підрозділів МВС та СБУ за допомогою патріотів.

"У центральному апараті МВС та СБУ ми відкриваємо "гарячі лінії" для запису добровольців. У першу чергу, це стосується тих, хто має досвід служби у правоохоронних органах та Збройних силах України. Якщо в цих регіонах силові структури не здатні працювати, ми маємо їх відновити і забезпечити спроможність виконувати завдання із захисту правопорядку", - заявив Турчинов.

Зазначимо, ГУМВС України в Луганській області очолює генерал Володимир Гуславський. За даними місцевих ЗМІ, його рапорт під тиском протестувальників уже відправлено до Києва факсом. Начальником ГУМВС в Донецькій області є генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв.

Раніше повідомлялося, що в Луганську сепаратисти захопили будівлю прокуратури і пікетують обласне управління міліції.

Нагадаємо, прокуратура Донецької обл. розпочала розслідування за фактом службової недбалості працівників міліції під час мітингу в м. Донецьку, в ході якого постраждало 14 осіб.