ua en ru

У Луганську сепаратисти захопили будівлю прокуратури та пікетують МВС (оновлюється)

У Луганську сепаратисти захопили будівлю прокуратури та пікетують будівлю обласного управління міліції.

У Луганську сепаратисти захопили будівлю прокуратури та пікетують обласне управління міліції. Про це повідомляє видання "XXI століття".

Так, штурм прокуратури розпочався о 17:47. Активісти розбили скло та виламали двері.

До 18:00 будівлю було повністю захоплено сепаратистами.

У Луганську сепаратисти захопили будівлю прокуратури та пікетують МВС (оновлюється)

(Фото: XxivekNet)

Співробітників прокуратури випустили назовні. Вони спокійно стоять трохи осторонь, перемовляються між собою.

Зазначимо, що з вікна верхнього поверху прокуратури вивісили назовні Георгіївський прапор. Люди кричать "Молодці!". Сепаратисти спалили знятий український прапор. Хтось вже почав збивати із фасаду герб України.

Разом із тим, до 18:19 сепаратисти підійшли до будівлі МВС, але від штурму відмовилися. Всередину будівлі увійшла група переговірників з тим, щоб очолює обласну міліцію генерал Володимир Гуславський подав у відставку.


Live streaming video by Ustream

20:22. Генеральна прокуратура України розслідує факт захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч.1 ст.294 (масові заворушення) та ч.1 ст.338 (наруга над державними символами) КК України.

20:44. У Луганську кілька тисяч сепаратистів блокують будівлю управління Міністерства внутрішніх справ України.

21:32. Луганські сепаратисти обрали "народного начальника міліції" Анатолія Науменка.

Раніше повідомлялося, що у внутрішньому дворі Луганської обласної державної адміністрації заблоковано співробітників міліції. Загарбники будівлі вимагали у правоохоронців скласти зброю, каски і бронежилети.

Пізніше бійці внутрішніх військ (ВВ), що приїхали з інших регіонів України, покинули внутрішній двір ЛОДА. Правоохоронці вийшли через живий коридор під оплески і крики "Молодці!" і "Додому!". Імовірно, це були бійці з Чернівців і Вінниці.

Нагадаємо, сьогодні будівлю Луганської ОДА взяли штурмом проросійськи налаштовані активісти.