ua en ru

Турчинов заявив, що бездіяльність Ради в сфері кібербезпеки спровокує нові атаки

Турчинов заявив, що бездіяльність Ради в сфері кібербезпеки спровокує нові атаки Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов наголосив, що йдучи на канікули нардепи "залишають країну відкритою для нових кібератак"

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що бездіяльність Верховної Ради України в сфері кібербезпеки спровокує нові атаки. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, у вівторок, 11 липня 2017 року, Рада не включила до порядку денного законопроект "Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері", який на переконання Турчинова, "має ключове значення для кіберзахисту держави".

Він також зазначив, що ті депутати, "які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України".

Турчинов наголосив, що з наступного тижня до середини вересня парламентарі планують роз'їхатись на відпочинок, "залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій".

"До речі, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні закон 2126а "Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки", який вже декілька місяців перебуває у ВРУ", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в перший день вступної кампанії в електронній системі подачі документів стався збій.