ua en ru

Турчинов закрив засідання ВР, депутати продовжать роботу завтра о 10:00

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив засідання Ради. Депутати продовжать роботу завтра, 26 березня 2014 р. о 10:00.

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив засідання Ради. Депутати продовжать роботу завтра, 26 березня 2014 р. о 10:00.

Зазвичай вечірнє засідання парламенту триває до 18:00. Турчинов закрив вечірнє засідання парламенту раніше через те, що кількість народних депутатів, що присутні в сесійному залі, недостатня для ухвалення законопроектів.

Сьогодні на вечірньому заїданні депутатам не вистачило голосів, щоб звільнити Михайла Гончарова, Василя Горбаля, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Петра Порошенка та Ігоря Прасолова з ради НБУ у зв'язку із закінченням строку їх повноважень.

Також нардепи не підтримали проект постанови № 4425 про заборону обмеження доступу до узбереж водойм і законопроект № 2421 про продовження терміну погашення заборгованості для підприємств ПЕК.

Відкриваючи вечірнє засідання Ради Турчинов звернувся до керівників фракцій з проханням забезпечити дисципліну відвідування засідань Ради.

"Я бачу, що депутати не готові до прийняття важливих рішень. Я прошу керівників фракцій звернутися до депутатів, щоб вони прийшли в зал. Буде дуже прикро, якщо ми не зможемо прийняти дуже важливі рішення. Я прошу забезпечити дисципліну і явку депутатів від фракцій і депутатських груп", - заявив Турчинов.

Він також заявив, що розпорядився вести облік депутатів, які не відвідують засідання ВР.