ua en ru

Турчинов впевнений, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України

Важливою позицією для України є те, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України.

Важливою позицією для України є те, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України. Про це заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото ліворуч) під час зустрічі з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенко (праворуч) у суботу, яка відбулася в резиденції Президента Республіки Білорусь "Лясковичі" за ініціативою білоруської сторони, повідомляє прес-служба в.о. Президента України.

Турчинов також назвав надзвичайно важливим, що "ніколи третя сторона з території Білорусі не буде погрожувати Україні".

Своєю чергою, Лукашенко зазначив, що "навколо Білорусі створено пояс добросусідства понад 100 кілометрів вглиб України".
"Ми не готові його сьогодні зруйнувати", - заявив він.

"Наші кордони - це кордони не розділення, а дружби. Ми завжди будемо поруч з вами, як із самою дружньою державою, і виходячи з цього, будуватимемо наші відносини. Ви повинні твердо про це знати", - наголосив Лукашенко.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо активізації двосторонньої співпраці в економіці - у транспортній, енергетичній сферах, висловилися за необхідність створення спільних підприємств, заявили про важливість збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.

Сторони наголосили на важливості розробки "дорожньої карти" двосторонніх взаємин в економічній сфері.

"Для нас дуже важливо, щоб між нашими народами зміцнювалися зв'язки, щоб ми компенсували проблеми в економіці, які існували протягом останніх двох років, та підвищили обсяги товарообігу", - наголосив Турчинов.

Турчинов впевнений, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України

Фото: пресс-служба Президента Белоруссии