ua en ru

Турчинов вважає включення Росією в свій склад Криму загрозою для ЄС

В.о. Президента України і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вважає включення Росією в свій склад Криму загрозою для Європейського Союзу.

В.о. Президента України і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вважає включення Росією в свій склад Криму загрозою для Європейського Союзу. Про це він заявив на відкритті 21-і засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС, передає кореспондент РБК- Україна.

"Нам необхідно реальне наповнення угоди про асоціацію з ЄС. Природно, цей процес досить складний. Але ми впевнені, що досвід країн, які пройшли шлях отримання членства ЄС, украй важливий, і ми будемо його використовувати його", - заявив Турчинов.
Спікер упевнений, що Європа допоможе Україні зупинити анексію Криму.

"Це виклик не тільки для України. Це спроба зруйнувати світовий порядок. Це спроба знищити і довести відсутність системи колективної безпеки. Тільки спільними зусиллями України та ЄС можна відновити світовий порядок , систему колективної безпеки", - заявив Турчинов.

Він нагадав, що Друга світова почалася з анексії частини території Європи, тому сьогодні вкрай важливо об'єднати зусилля України та Європи для запобігання агресії Росії.