ua en ru

Турчинов вважає, що бойові дії на сході України можуть поновитися в будь-який момент

Турчинов вважає, що бойові дії на сході України можуть поновитися в будь-який момент Фото: Олександр Турчинов

Турчинов констатував затихання конфлікту

Бойові дії на сході України можуть поновитися в будь-який момент за ініціативою Російської Федерації, незважаючи на її військову участь в Сирії. Про це сьогодні в ході брифінгу під час показових навчань щодо відбору і підготовки особового складу на території навчального центру Національної гвардії України заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не можемо заспокоюватися, ми не можемо говорити, що небезпека минула, ми не можемо говорити, що немає загрози відновлення бойових дій. Чому я про це говорю? Тому, що з аналізу, який ми проводимо, ми не бачимо відведення бойових сил РФ, бойових підрозділів РФ, які знаходяться як на окупованій території, так і вздовж нашого східного кордону. Саме тому ми розуміємо, що в будь-який момент бойові дії з ініціативи РФ можуть бути відновлені", - заявив Турчинов.

При цьому він все ж констатував затихання конфлікту і майже повну відсутність артилерійських обстрілів протягом останнього місяця.

"Загальна тенденція, і це констатують як міжнародні спостерігачі, так, безумовно, ті, хто перебуває на передовій лінії, що безумовно тенденція є до затихання конфлікту", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ заявляє про існування загрози повторної ескалації конфлікту на Донбасі.