ua en ru

Турчинов вважає, що біометричної контроль посилить боротьбу з криміналітетом і розвідниками

Турчинов вважає, що біометричної контроль посилить боротьбу з криміналітетом і розвідниками Фото: Олександр Турчинов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Турчинов зазначив, що запуск системи покращить безпекову ситуацію

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що біометричної контроль на кордоні посилить боротьбу з криміналітетом і розвідниками. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Як зазначається, Турчинов разом з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та керівництвом Державної прикордонної служби України провів тестування комплексу фіксації біометричних даних на контрольно-пропускному пункті Держприкордонслужби в аеропорту "Жуляни".

"Ці заходи повинні значно покращити безпекову ситуацію в країні", - сказав Турчинов, додавши, що запровадження цієї системи дозволить посилити контррозвідувальні заходи і боротьбу з криміналітетом.

Турчинов повідомив, що отримана інформація з контрольно-пропускного пункту передаватиметься захищеним зв'язком до бази даних національної системи верифікації та ідентифікації іноземців та осіб без громадянства.

"Запуск комплексної системи фіксації біометричних даних - це ще один крок щодо покращення безпекової ситуації та вдосконалення системи прикордонного контролю", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всі пункти пропуску на кордоні з Росією обладнані системою біометричного контролю.