ua en ru

Турчинов дозволив вільний доступ до відкритих засідань Ради

Турчинов дозволив вільний доступ до відкритих засідань Ради Джерело фото:telegraf.com.ua
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов затвердив порядок доступу до відкритих засідань парламенту, згідно з яким будь-яка особа зможе вільно відвідати засідання Верховної Ради, попередньо подавши електронну заявку.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов затвердив порядок доступу до відкритих засідань парламенту, згідно з яким будь-яка особа зможе вільно відвідати засідання Верховної Ради, попередньо подавши електронну заявку. Про це повідомила прес-служба Інституту медіа права.

Згідно з повідомленням, зміни до регламенту ВР щодо права громадян відвідувати засідання парламенту були внесені ще у березні 2014 р., однак механізм реалізації цього права через відсутність спеціального розпорядження голови ВР залишався невизначеним і на практиці потрапити до Верховної Ради звичайним українцям було нереально.

"27 жовтня Олександр Турчинов нарешті затвердив розпорядження "Про порядок доступу осіб до відкритих пленарних засідань Верховної Ради України" №694. Варто зауважити, що на офіційному сайті Верховної Ради зазначений документ досі не оприлюднений, однак юристи Інституту медіа права змогли отримати скановану копію розпорядження у відповідь на свій інформаційний запит", - йдеться у повідомленні.

Так, відповідно до рішення Турчинова, вільний доступ до засідань буде забезпечений вже з дня відкриття першої сесії Верховної Ради восьмого скликання.

Нагадаємо, 1 липня 2014 р. Рада також ухвалила постанову № 2252а "Про затвердження положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України".