ua en ru

Турчинов розпорядився забезпечити охорону об'єктів виборчого процесу

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ (МВС) забезпечити охорону окружних і територіальних виборчих комісій, Державного реєстру виборців і "Поліграфічного комбінату "Україна" по виготовленню цінних паперів".

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ (МВС) забезпечити охорону окружних і територіальних виборчих комісій, Державного реєстру виборців і "Поліграфічного комбінату "Україна" по виготовленню цінних паперів". Про це йдеться в розпорядженні № 835/2014-рп від 8 травня 2014 р., опублікованому на сайті в.о. Президента України.

Згідно з розпорядженням, МВС доручено вжити заходів щодо забезпечення: "охорони протягом виборчого процесу позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 р. приміщень окружних, дільничних виборчих комісій, органів ведення Державного реєстру виборців, приміщень для голосування з метою недопущення блокування або захоплення зазначених приміщень, перешкоджання роботі виборчих комісій, насамперед у Донецькій та Луганській областях; охорони виготовлених іменних запрошень та списків виборців для участі у позачергових виборах під час їх передачі органами ведення Державного реєстру виборців дільничним виборчим комісіям, доставки цих списків до приміщень виборчих комісій; посиленої охорони державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" під час виготовлення виборчих бюлетенів з позачергових виборів".

У той же час, СБУ доручено забезпечити офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій та вжити заходів для припинення терористичних актів в ході підготовки і проведення виборів. Також СБУ доручено не допустити заклики до ліквідації незалежності України.

Серед іншого, в розпорядженні Турчинов запропонував Генпрокуратурі активізувати роботу з нагляду за додержанням виборчих прав громадян під час виборчого процесу та вживати заходів прокурорського реагування за фактами порушення таких прав.