ua en ru

Турчинов прокоментував заяву Держдуми РФ щодо ситуації в Україні

Турчинов прокоментував заяву Держдуми РФ щодо ситуації в Україні Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Заява Держдуми є свідченням неадекватної агресивності політичної еліти РФ, заявив Турчинов

Заява Держдуми Росії є свідченням неадекватної агресивності і боягузтва російської політичної еліти. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов (РНБО), передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Турчинова.

За його словами, в Україні немає жодного загострення ситуації, на яку посилаються у своїй заяві російські депутати.

Також секретар РНБО зазначив, що Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання, і дійсно стала авангардом протистояння "на всіх можливих фронтах і напрямках" російської агресії.

"Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні в черговий раз погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці загрози не викликають страх, а презирство до їх авторам", - сказав він.

Турчинов вважає, що однією з причин чергової хвилі "загроз російської політичної еліти є руйнування надій на можливу політичну перемогу реваншистських політичних сил на президентських і парламентських виборах в Україні".

"Наша держава готова протистояти російській агресії і захистити своє право бути вільною, незалежною і європейською країною", - підсумував секретар РНБО.

Сьогодні Держдума РФ на засіданні 408 голосами прийняла заяву "Про загострення ситуації в Україні".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що розраховує на те, що йому вдасться вибудовувати відносини і домовлятися з новим керівництвом України. Також він заявив, що РФ здатна на ядерний удар тільки у відповідь. За словами Путіна, концепція застосування Росією ядерної зброї не передбачає превентивного удару.