ua en ru

Турчинов закликав Європу продовжити фінансові санкції проти екс-чиновників, які втекли з України

Голова Верховної Ради України, виконувач обов'язків Президента Олександр Турчинов закликав Європу продовжити фінансові санкції проти екс-чиновників, які втекли з України.

Голова Верховної Ради України, виконувач обов'язків Президента Олександр Турчинов закликав Європу продовжити фінансові санкції проти екс-чиновників, які втекли з України. Про це Турчинов заявив сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом, повідомила прес-служба "Батьківщини".

В ході зустрічі сторони обговорили політичну ситуацію, що склалась в Україні та необхідність продовжити застосування фінансових санкцій проти екс-чиновників, які втекли з України.

"Це стосується Віктора Януковича (відстороненого ВР Президента України) та інших колишніх високопосадовців, які вчинили злочини проти власного народу та причетні до масових вбивств", - сказав Турчинов.

Він додав що наступним кроком нової влади буде "повернення цих коштів до України".

В свою чергу Рінкевичс заявив, що Литва вітає ті зміни, які зараз відбуваються в Україні.

Крім того, литовська сторона заявила, що всіляко підтримуватиме Україну на шляху до євроінтеграції.

"Ми свідомі тих труднощів, з якими ви стикнетесь на шляху до реформування України, і готові надати всебічну підтримку", - сказав він.

Рінкевичс наголосив, що питання подальшого застосування санкцій по відношенню до капіталів екс-чиновників найближчим чином розглядатиметься в Європейському союзі.