ua en ru

Турчинов зажадав припиняти спроби фальсифікацій та використання адмінресурсу на виборах Президента

В.о. Президента України Олександр Турчинов зажадав припиняти спроби фальсифікацій і використання адміністративного ресурсу на виборах Президента 25 травня.

В.о. Президента України Олександр Турчинов зажадав припиняти спроби фальсифікацій і використання адміністративного ресурсу на виборах Президента 25 травня. Про це він заявив на нараді з головами обласних державних адміністрацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вибори повинні пройти чесно і демократично. Ніякого, я підкреслюю, адміністративного тиску. Ніякого використання адміністративного ресурсу", - заявив він.

Турчинов зазначив, що традиції фальсифікації виборів повинні залишитися в минулому. "Ті традиції, коли місцева влада корегувала результати виборів, в минулому. Це злочин. Ми його не допустимо", - заявив він.

В.о. Президента повідомив, що сьогодні буде заслухано звіт голови ЦВК Михайла Охендовського щодо підготовки виборів.

При цьому Турчинов нагадав, що виборці в Криму зможуть проголосувати на континентальній частині.

"Ми розуміємо всю складність ситуації і голосування в АРК. Але ЦВК повинна буде забезпечити додаткові заходи", - підкреслив він.

В.о. Президента також дав доручення забезпечити нормальний процес голосування і агітації в Донецькій і Луганській, а також Харківській областях.