ua en ru

Турчинов доручив РНБО створити оперативний штаб по реагуванню на ситуацію в Криму

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив РНБО створити оперативний штаб з питань реагування на ситуацію в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив РНБО створити оперативний штаб з питань реагування на ситуацію в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України. Про це повідомив на брифінгу в ВР секретаріат РНБО Андрій Парубій.

За словами паруб'я, указом в. о. Президента України № 189/2014 Олександр Турчинов ввів в дію рішення РНБО від 1 березня 2014 р., яким доручено утворити оперативний штаб з питань реагування на ситуацію в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України, із включенням до складу оперативного штабу представників Кабінету міністрів України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, інших центральних органів виконавчої влади, Служби безпеки України, Генерального штабу Збройних мил України, а також Генеральної прокуратури України (за згодою), Ради міністрів Автономної Республіки Крим та Севастопольської міської державної адміністрації.

РНБО доручило оперативному штабу забезпечувати:

- моніторинг та аналіз інформації щодо розвитку ситуації в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі;

- напрацювання пропозицій щодо запобігання виникненню загроз національній безпеці України, їх нейтралізації та подання таких пропозицій Раді національної безпеки і оборони України.

Покласти інформаційне та організаційне забезпечення діяльності оперативного штабу на Апарат Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, сьогодні вже повідомлялося, що Турчинов сьогодні створить спеціальну групу для допомоги силовикам в конфлікті з Росією.