ua en ru

Турчинов доручив РНБО опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській обл

Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов доручив секретареві Ради національної безпеки і оборони України опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях.

Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов доручив секретареві Ради національної безпеки і оборони України опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться у розпорядженні Президента України № 936/2014-рп "Про вивчення питання введення воєнного стану в окремих місцевостях України", опублікованому на сайті в.о. Президента України.

"Відповідно до пунктів 1 і 17 частини першої статті 106, статті 112 Конституції України секретареві Ради національної безпеки і оборони України невідкладно опрацювати за участю Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях, де проводиться антитерористична операція, для запобігання дальшому розвитку та припинення збройного конфлікту на території України, недопущення масової загибелі мирного населення та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, забезпечення стабілізації ситуації та відновлення нормальної життєдіяльності в названих регіонах держави", - йдеться у розпорядженні.

Крім того, секретарю РНБО доручено забезпечити за результатами опрацювання зазначеного питання внесення у разі потреби в установленому порядку пропозицій щодо введення воєнного стану у відповідних місцевостях України.

Раніше сьогодні тимчасово виконуючий обов'язки голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко заявив, що введення воєнного стану в Україні дозволить набагато ефективніше здійснювати дії по нейтралізації терористів на сході країни.

"Введення військового положення дозволить набагато ефективніше здійснювати дії по нейтралізації терористів, тому що режим антитерористичної операції (АТО), це трохи інше, ніж військове положення. АТО розрахована на менш масштабні терористичні дії. Те, що сьогодні відбувається, це війна з нашою країною і те, що роблять наші військові, вони захищають незалежність України, це справжня повномасштабна агресія", - повідомив Сенченко.