ua en ru

Турчинов доручив регламентному комітету ВР врегулювати питання заборони нардепам відвідувати засідання Ради

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив регламентному комітету ВР врегулювати питання заборони народним депутатам відвідувати сесійні засідання парламенту

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив регламентному комітету ВР врегулювати питання заборони народним депутатам відвідувати сесійні засідання парламенту. Про це Турчинов заявив в ході сесійного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

Турчинов повідомив, що ст. 53 регламенту ВР дає можливість за рішенням 150 депутатів видаляти з залу ВР не депутатів, а гостей. А для видалення з зали депутатів необхідно голосування 226 голосами. Тому спікер доручив врегулювати питання відвідування народним депутатом від Партії регіонів Миколою Левченко засідань ВР.

"Даю доручення регламентному комітету терміново зібратися і дати офіційну відповідь щодо цих норм, і відпрацювати його", - заявив Турчинов.

Спікер заявив це у відповідь на повідомлення народного депутата з фракції "Свобода" Олексія Кайди, який заявив: "Ця особа (Микола Левченко) зараз є в сесійній залі! Якщо йому сподобалося, як вчора "Свобода" його винесла із зали, то ми можемо це зробити зараз!"

Нагадаємо, 22 липня 2014 р. Верховна Радий проголосувала за вилучення з сесійної зали на три пленарних засідання нардепа від Партії регіонів Миколи Левченка . За це процедурне рішення проголосували 171 нардеп із мінімально необхідних 150. Перед цим в залі сталася сутичка між нардепами від "Свободи" і Партії регіонів.