ua en ru

Турчинов: понад півмільйона українців загинули внаслідок політичних репресій

Турчинов: понад півмільйона українців загинули внаслідок політичних репресій Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

Політик закликає докласти максимум зусиль, щоб подібне не повторилося

Внаслідок політичних репресій померли понад півмільйона українців. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Суха статистика свідчить, що в результаті політичних репресій померли понад півмільйона українців. А скільки їх пройшли сталінськими таборами, сибірськими поселеннями, зазнали жорстоких катувань та переслідувань! Скільки були змушені назавжди покинути Батьківщину! За кожною долею - горе, сльози та страждання всієї України. Понівечені сім'ї, діти, які лишилися без батьків, постійний страх та підозри", - заявив секретар РНБО.


Також він додав, що "те, що відбувалося в Радянському Союзі, сьогодні відбувається в тоталітарній путінської Росії, де політичні репресії стали нормою життя, так само як і на окупованих нею територіях, зокрема, в Криму. Саме там, як і 72 роки тому, знову відбувається геноцид корінного кримськотатарського народу".

Як зазначає Турчинов, Революція гідності допомогла вирвати Україну зі "сталевих обіймів тоталітарного сусіда".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сегодня, 15 травня, в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій.