ua en ru

Турчинов підписав закон про зменшення кількість членів ДВК на виборах Президента з 12 до 9 осіб

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1245-VII "Про внесення змін до статті 24 закону України "Про вибори Президента України" щодо зменшення мінімальної кількості членів дільничних виборчих комісій".

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1245-VII "Про внесення змін до статті 24 закону України "Про вибори Президента України" щодо зменшення мінімальної кількості членів дільничних виборчих комісій". Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за вісімнадцять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дев'яти осіб", - йдеться у законі.

У попередній редакції закону "Про вибори Президента України", дільнична виборча комісія повинна була складатися не менше як з 12 осіб.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон на закритому засіданні 6 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 244 нардепи.