ua en ru

Турчинов оголосив дводенний траур в Україні у зв'язку із трагедією в Одесі та Донецькій області (оновлено)

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про дводенну жалобу в Україні.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради (ВР) Олександр Турчинов (на фото) підписав указ про дводенну жалобу в Україні у зв'язку із загибеллю людей під час проведення антитерористичної операції у Донецькій області, а також в ході масових зіткнень в Одесі. Про це повідомили у прес-службі ВР.

"Друге травня стало для України трагічним днем. Я підписав указ про дводенну жалобу в Україні по героях, які загинули в ході антитерористичної операції, і за загиблими в ході трагічних подій в Одесі", - заявив Турчинов.

"У зв'язку із загибеллю військовослужбовців і працівників правоохоронних органів України, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, а також у зв'язку із жертвами громадян України під час трагічних подій у місті Одесі, відповідно до статті 112 Конституції України, постановляю оголосити в Україні 3 і 4 травня 2014 року днями жалоби", - йдеться в указі №450/2014.

Як повідомлялося, в Одесі 3, 4 і 5 травня 2014 р. у зв'язку з трагічними подіями оголошені днями жалоби.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 травня, в Одесі сталися масові заворушення та бійки між прихильниками і противниками Майдану. Загинули понад 40 людей.