ua en ru

Турчинов обговорив зі штабом НАТО розширення співробітництва з Україною

Турчинов обговорив зі штабом НАТО розширення співробітництва з Україною Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Йдеться про сучасні технології для поліпшення реагування на критичні ситуації

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов відвідав штаб Об’єднаних Збройних сил Північноатлантичного Альянсу (НАТО) в Європі, де обговорювалося питання співробітництва із Україною. Про це повідомляє прес-центр РНБО.

"Сторони обговорили питання можливого розширення військових програм, які можуть бути реалізовані за участю України… Секретар РНБО України підкреслив, що наша держава не має наміру зменшувати свій внесок до міжнародних операцій НАТО та Сил реагування Альянсу", - йдеться у повідомленні.

Також Турчинов обговорив із Альянсом співпрацю у забезпеченні надійної протидії кібернетичній агресії та ознайомився з досвідом функціонування багатоцільового центру управління операціями з врегулювання криз НАТО.

"Йдеться про сучасні інформаційні технології, які дозволяють здійснювати швидкий і якісний аналіз ситуації з використанням всіх наявних джерел інформації, та вчасно і адекватно реагувати на сучасні виклики. У цьому контексті для нас надзвичайно важливо вивчати досвід НАТО", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 8 грудня 2017 року заявив, що Україна та Литва продовжать консультації щодо реформування Збройних сил України за стандартами НАТО. Зокрема, йдеться про участь литовських інструкторів у підготовці українських військових.