ua en ru

Турчинов назвав обшуки в українській бібліотеці в Москві "звичайним рашизмом"

Турчинов назвав обшуки в українській бібліотеці в Москві "звичайним рашизмом" Фото: Олександр Турчинов

Турчинов зазначив, що російський режим в усьому копіює Гітлера

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов назвав обшук української бібліотеки в Москві "звичайним рашизмом". Про це Турчинов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Найпоширенішою ілюстрацією часів існування нацистської Німеччини стали палаючі звалища вилучених книжок, які не вписувались в їх антилюдську ідеологію. Сьогодні колесо історії зробило черговий оберт на 360 градусів, і в Москві заарештували директора української бібліотеки. В бібліотеці вилучають книги з історії України та інформаційні матеріали про нашу державу", - написав він.

Також Турчинов зазначив, що російський режим в усьому копіює Гітлера.

"Починаючи з агресивних зазіхань на чужу територію, знищення будь-якого опозиційного спротиву та інакомислення всередині країни, з тотального промивання мізків мільйонам громадян та завершуючи знищенням українських книжок і будь-яких згадок про нашу національну ідентичність, нашу історію та викривленням будь-якої правдивої інформації про Україну", - зазначив Турчинов.

Як зауважив Турчинов, такі дії Росії викликані страхом втратити владу і "панічним страхом" перед Україною.

"Все це говорить про їх страх, тваринний страх втратити владу і панічний страх перед Україною. Вони нас бояться, тому що нездатні перемогти, тому що фактом самого існування незалежної України ми щодня вбиваємо цвяхи в труну російського імперського реваншизму, руйнуючи всі спроби відродження кривавої російської імперії", - написав Турчинов.

Звичайний рашизм Найпоширенішою ілюстрацією часів існування нацистської Німеччини стали палаючі звалища вилучених кни...

Posted by Олександр Турчинов on 29 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директора Бібліотеки української літератури затримали в Москві. Російське агенство Тасс з посиланням на джерело в правоохоронних органах, "вдень у будівлі бібліотеки був проведений обшук та виявлено безліч різних видань з русофобської інформацією". Згідно инфолрмации, після обшуку директор бібліотеки було доставлено на допит в Слідчий комітет.

"Зараз вона затримана на 48 годин. В суді буде вирішуватися питання про її арешт", - сказав співрозмовник агентства.