ua en ru

Турчинов припустив активізацію бойових дій на Донбасі після виходу Росії з СЦКК

Турчинов припустив активізацію бойових дій на Донбасі після виходу Росії з СЦКК Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

Турчинов заявив, що українська сторона буде посилювати позиції на фронті

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов припустив активізацію бойових дій на Донбасі після виходу Російської Федерації з Спільного центру з контролю і координації (СЦКК). Про це він заявив на відкритті виставки, присвяченої Аміні Окуєвій.

"У односторонньому порядку, без будь-яких причин Росія поставила перед фактом, що вона відкликає своїх офіцерів з СЦКК. Це відразу можна пов'язати з ситуацією, яка склалася на фронті - дуже потужні обстріли. Ми не можемо виключати, що вони виводять своїх офіцерів для того, щоб почати активізацію не просто військових провокацій, а військових дій", - сказав він.

Разом з тим, Турчинов зазначив, що Збройні сили України готові до будь-яких провокацій.

"Але Збройні сили готові до будь-яких провокацій. Ми, звичайно, будемо посилювати наші позиції на фронті. Я сподіваюся, що нормандський формат дасть чітку оцінку спробі Росії не просто йти шляхом ескалації, а повністю перекреслити будь-які можливості політико-дипломатичним шляхом припинити агресію Росії на сході України і в Криму", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що Російська Федерація вивела своїх військових з СЦКК, щоб звинуватити Україну в порушенні режиму тиші.