ua en ru

Росія вивела військових із СЦКК, щоб звинуватити Україну в порушенні режиму тиші, - Полторак

Росія вивела військових із СЦКК, щоб звинуватити Україну в порушенні режиму тиші, - Полторак Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак заявив, що Збройні сили України готові до зміни ситуації

Російська Федерація вивела своїх військових із Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), щоб звинуватити Україну в порушенні режиму тиші. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Після виведення ми побачили справжнє обличчя, чому Росія прийняла таке рішення - для того, щоб звинувачувати нас у порушенні режиму припинення вогню, хоча в принципі вони цього лише чекають і самі порушують режим припинення вогню", - сказав він.

Разом з тим, Полторак додав, що Збройні сили України готові до зміни ситуації.

Зазначимо, 18 грудня російські військові з СЦКК на Донбасі покинули територію так званої "Донецької народної республіки". Українська сторона в СЦКК покинула територію самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" 19 грудня.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявляв, що вихід Росії із СЦКК погіршить гуманітарну ситуацію на Донбасі.

"Вихід Росії з СЦКК призведе до погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі і спрямований виключно на те, щоб змусити Україну легалізувати "влада" ОРДЛО", - повідомляв Тука.