ua en ru

Турчинов анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії

Турчинов анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

РНБО наступного тижня може продовжити санкції проти Росії

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії наступного тижня. Про це він заявив сьогодні, 13 квітня 2018 року, у ході виступу на безпековому форумі у Києві.

"Ми вдячні нашим партнерам за стурбованість, яку вони висловлюють щодо Російської Федерації. Ми вдячні за санкції, які реалізуються проти РФ і особливо важливі останні санкції, які вжив президент Трамп, США, які достатньо суттєві і болісні для РФ. Хочу зразу вас поінформувати, що за дорученням президента, наступного тижня відбудеться РНБО, де будуть продовжені санкції, які існують сьогодні проти РФ, і продубльовані ті, які прийняли США та інші європейські країни", - заявив він.

Нагадаємо, раніше про намір провести засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання введення санкцій проти Росії повідомляв президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, санкції будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США.

Відзначимо, США ввели санкції проти РФ 6 квітня. Зокрема, під санкції потрапили 7 російських олігархів і 12 компаній, 17 високопоставлених чиновників російського уряду і компаній з торгівлі зброєю.