ua en ru

Порошенко анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії

Порошенко анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Засідання РНБО відбудеться найближчими днями

Президент України Петро Порошенко анонсував засідання Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо питання введення санкцій проти Росії. Про це глава держави заявив у ході прес-конференції за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Так, Порошенко зазначив, що найближчим часом буде розглянуто питання введення санкцій проти російських олігархів, зокрема, під санкції потрапить Олег Дерипаска.

"Декілька днів тому я дав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів, РНБО підготувати відповідний проект рішень, який найближчими днями буде винесено на засідання РНБО і санкції будуть введені. Вони будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США і, безумовно, до складу санкцій будуть залучені і пан Дерипаска, і інші олігархи, які на сьогодні є ключовими учасниками російських процесів і щодо роботи в Криму, і постачання зброї. Звичайно, реакція України буде швидкою і рішучою", - заявив Порошенко, відповідаючи на питання щодо запровадження санкцій щодо РФ услід за США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко очікує від Ради національної безпеки і оборони України пропозицій по синхронізації санкційних режимів України та США.

Відзначимо, 6 квітня управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширило список санкцій проти Російської Федерації. Зокрема, в список внесені 7 російських олігархів і 12 компаній. Також санкції застосовані до 17 високопоставлених чиновників уряду Росії і державних компаній з торгівлі зброєю. Так, під санкції потрапили голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, глава Роскомнагляду Олександр Жаров, директор Росгвардіі Віктор Золотов, бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, Сулейман Керімов, Володимир Богданов і Андрій Скоч.