ua en ru

Тука сподівається на обмін російського військового Агєєва на українських заручників

Тука сподівається на обмін російського військового Агєєва на українських заручників Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

У МінАТО підкреслили складність такого обміну з юридичної точки зору

Заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Георгій Тука сподівається на обмін російського військового Віктора Агєєва на українських заручників на Донбасі. Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Я сподіваюся, що і цього громадянина обміняють на наших хлопців. Деякі з них з початку 2014 року знаходяться в полоні. Це дуже складна процедура, складне питання і не тільки з точки зору емоційно-моральної, але і з юридичної точки", - зазначив Тука.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОРДЛО включили у список заручників затриманого на Донбасі військового РФ Віктора Агєєва.

"Тут позиція України однозначна - це військовий злочинець. Ми очікуємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд повинен визначити міру його злочину, світ повинен знати деталі злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі", - прокоментувала рішення представників ОРДЛО перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко