ua en ru

Цимбалюк: Львівська область не готова переходити на власний час

Львівська область не готова переходити на власний час, окремий від встановленого державою. Про це в ході прес-конференції повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми не готові переходити на власний час. Єдине, ми очікуємо висновок фахівців, економістів, медиків, як скасування літнього та зимового часу вплине на стан здоров'я громадян. На сьогодні ми не готові, щоб Львівська область жила за окремим часу, тому що ми живемо в Україні і маємо встановлений державою час", - заявив Цимбалюк.

Нагадаємо, раніше депутати Львівської обласної ради виступили проти скасування в Україні переведення годинників на літній і зимовий час.
Крім того, народний депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Терьохін вніс на розгляд парламенту проект закону "Про застосування часових поясів на географічній території України".
Автор пропонує повернути в Україну середньоєвропейський час і гармонізувати годинні пояси з нормами Директиви ЄС № 2000/84/EC (про літній час). Він вважає, що скасування переведення годинника обійдеться українським споживачам енергії приблизно в 1,25 млрд євро в рік. Крім того, порушаться правила перельотів і поставок товарів, а також зросте їхня вартість.