ua en ru

Цукерберг відмовився виступати перед британським парламентом

Цукерберг відмовився виступати перед британським парламентом Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Цукерберг відмовився відповісти на питання комітету з культури, спорту і ЗМІ щодо витоку даних

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг відмовився прибути до Лондона 24 травня і відповісти на питання комітету з культури, спорту і ЗМІ щодо витоку даних. Про це повідомляє The Verge

Як відомо, 1 травня британський парламент направив Facebook офіційний лист, в якому Цукербергу рекомендували прибути до Лондона 24 травня і відповісти на питання комітету з культури, спорту і ЗМІ щодо витоку даних. Підтвердити присутність CEO просили до 11 травня.

За словами глави PR-відділу соцмережі Ребеки Стімсон, у Марка "зараз немає планів зустрічатися з комітетом або відвідувати Великобританію". При цьому глава профільного комітету Деміен Коллінз заявив, що Цукерберг зможе відповідати по відеозв'язку.

Однак відкинувши пропозицію про співпрацю, глава Facebook ризикує, що під час наступного відвідування Великобританії або навіть транзитного перельоту через Хітроу, його можуть примусово викликати на слухання - і якщо він відмовиться, заарештувати.

Нагадаємо, представники Facebook не змогли повністю відповісти на 39 питань про конфіденційність даних користувачів соцмережі.