ua en ru

ЦРУ хоче активніше застосовувати безпілотники в зонах конфліктів

ЦРУ хоче активніше застосовувати безпілотники в зонах конфліктів Фото: ЦРУ (cia.gov)

ЦРУ США прагне отримати дозвіл від Білого дому на застосування ударних БПЛА в Афганістані

Центральне розвідувальне управління США прагне отримати дозвіл від Білого дому на застосування ударних безпілотних літальних апаратів в Афганістані та інших кризових регіонах. Про це з посиланням на свої неназвані джерела в спецслужбі та Пентагоні повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, Пентагон у цілому виступає проти розширення кількості операцій військових дронів ЦРУ, але Білий дім готовий піти назустріч керівникові розвідувального управління Майку Помпео.

Як повідомляється, якщо президент США Дональд Трамп погодиться задовольнити запит спецслужби, то це буде перший офіційний дозвіл для ЦРУ на проведення таємних операції безпілотників в Афганістані та інших кризових регіонах. Досі американська спецслужба мала відповідні повноваження лише для спецоперацій у Пакистані.

Зазначено, що операції із застосування ударних БПЛА у таких країнах як Афганістан, Лівія, Сомалі та Ємен досі проводив Пентагон. На відміну від Міноборони США, яке має опубліковувати дані про проведені операції дронів, ЦРУ не розкриває інформації щодо власних антитерористичних операцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Центральне розвідувальне управління США попросило дві групи бойовиків з озброєної опозиції "Вільна сирійська армія" (ССА) припинити бої на південному сході Сирії.