ua en ru

У цивілізованій країні після заяв Суса відбулася би відставка генпрокурора, - нардеп

У цивілізованій країні після заяв Суса відбулася би відставка генпрокурора, - нардеп Фото: Віталій Купрій (depcontrol.org)

У Раді прокоментували заяви екс-прокурора Суса

У цивілізованій країні після заяв, які нещодавно зробив екс-заступник глави департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ в економіці Дмитро Сус, керівник Генеральної прокуратури подав би у відставку. Таку думку висловив заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій, коментуючи інтерв'ю Суса, передає "Апостроф".

Як відомо, Дмитро Сус в інтерв'ю американському журналісту серед іншого, розповів про "схеми фальсифікації справ" щодо народного депутата Сергія Рибалки.

"Те, що Сус заявив, що його департамент, коли він його очолював, і зараз продовжує виконувати замовлення керівництва ГПУ, а точніше - керівництва держави, фальсифікувати справи або займатися вибірковим правосуддям - це для мене очевидна правда, я абсолютно згоден з ним. Просто, в цивілізованій країні відбулася би відставка Генерального прокурора і очищення правоохоронних органів", - заявив він.

Однією з проблем системи правоохоронних органів Купрій називає відсутність Державного бюро розслідувань, яке б взяло на себе функції слідства, сконцентровані зараз у Генпрокуратурі.

"У нас злочини прокурорів розслідують самі прокурори, у нас до цих пір не запущено Державне бюро розслідувань. Вчора на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності виступав Юрій Луценко і фактично заявив, що слідство має залишитися в прокуратурі. Тобто виступив за те, щоб залишити у себе повноваження. Тобто, він сам стає суддею у своїй справі", - підкреслив Купрій.

Нагадаємо, Сус також заявляв про те, що координацією роботи департаменту щодо "фальшування справ" проти Рибалки займався екс-заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов. Зокрема, за словами екс-прокурора, Євдокимов демонстрував звіти про незаконний злом електронної пошти Рибалки, а також про зовнішнє спостереження, ініціював проникнення в квартиру для установки відеоспостереження.