ua en ru

ЦВК перенесла розгляд скарг представників Ю.Тимошенко на 14 лютого.

Центральна виборча комісія (ЦВК) України не змогла прийняти рішення по суті щодо скарг представників ВО "Батьківщина" та кандидата в Президенти Юлії Тимошенко і перенесла розгляд цього питання на завтра (14 лютого). Таке рішення прийнято на засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Скарги, які намагалися розглянути сьогодні у ЦВК, надійшли повторно. Вони були залишені без розгляду ЦВК напередодні (10-11 лютого за формальними ознаками).
Крім того, за словами члена ЦВК Михайла Охендовського, сьогодні спливає останній термін оскарження дій/бездіяльності ОВК до ЦВК. І 14 лютого ЦВК розглядатиме виключно скарги, які надійшли до ЦВК раніше і були повернуті скаржникам у зв'язку з неналежним їх оформленням.
В той же час заступник голови ЦВК Андрій Магера переконаний, що розглядати скарги повторно ЦВК не повинна. За його словами, якщо комісія прийняла рішення про залишення скарги без розгляду, то це є остаточне рішення. "ЦВК не повинна голосувати повторно по тих питаннях, які вона вже розглядала", - сказав він.
В свою чергу М.Охендовський зазначив, що в нього викликає подив позиція одного з кандидатів про перерахунок голосів на 1200 виборчих дільницях. Він додав, що попри такі заяви і відповідні скарги представники цього кандидата в Президенти не з'являються на засіданні ЦВК під час розгляду їхніх матеріалів. Також він додав, що 14 лютого ЦВК розгляне всі скарги, які надійшли до ЦВК, в т.ч. і скарги, які надійшли повторно.