ua en ru

ЦВК зареєструвала 19 кандидатів на вибори у проблемних округах

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала кандидатами у народні депутати 19 громадян. Таке рішення прийнято на засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала кандидатами у народні депутати 19 громадян. Таке рішення прийнято на засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема ЦВК зареєструвала кандидатами у народні депутати України:

Одномандатний виборчий округ №94

Володимир Бережний - політична партія ВО "Центр"
Віталій Кищенко - партія "Соціалістична Україна"
Заза Коберідзе - партія "Союз"
Юрій Михайлівський - партія "Руська єдність"
Денис Погребак - Патріотична партія України
Василь Радь - політична партія малого і середнього бізнесу України
Віктор Романюк - "Батьківщина"
Олександр Соцький - "Ліберальна Україна"

Одномандатний виборчий округ №132

Аркадій Корнацький - "Батьківщина"
Володимир Шиманський - самовисування

Одномандатний виборчий округ №194

Микола Булатецький - "Батьківщина"
Віталій Чорний - "Братство"

Одномандатний виборчий округ №197

Леонід Даценко - "Батьківщина"
Дмитро Лінько - "Братство"

Одномандатний виборчий округ №223

Вадим Гладчук - самовисування
Юрій Левченко - "Свобода"
Аттіла-Дюло Селлеі-Довженко - "Братство"
Ігор Шаповал - Комуністична партія України
Віталій Юрків - самовисування

Крім того, Центральна виборча комісія затвердила суму на проведення виборів у п'яти проблемних округах у розмірі 18 млн 672 тис. грн.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня почалася виборча кампанія щодо повторних виборів народних депутатів в одномандатних округах №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаси та Канів, Черкаська область) та №223 (Шевченківський район, М.київ). Вибори, за рішенням Верховної Ради повинні відбутися 15 грудня.

ЦВК на парламентських виборах 28 жовтня 2012 р. визнала неможливим встановити результати голосування в цих п'яти округах.

В окрузі №94 у Київській області, відповідно до протоколів, переміг опозиціонер Віктор Романюк, однак кандидат від ПР Тетяна Засуха через суд домоглася скасування результатів голосування на 30 дільницях. В окрузі №132 також переміг кандидат від "Батьківщини" Аркадій Корнацький, проте кандидат від влади Віталій Травянко оскаржив результати. Все закінчилося втручанням "Беркута" у виборчий процес. У Черкаській області в округах №194 та №197, згідно протоколів, перемогли опозиціонери Микола Булатецький і Леонід Доценко, однак через суди підрахунок результатів був зірваний Валентиною Жуковською та Богданом Губським. У київському окрузі №223 виборчий процес перетворився на фарс. ОВК не захотіла визнавати результати голосування за протоколами, за яким Юрій Левченко з "Свободи" переміг екс-голову Шевченківської райдержадміністрації столиці Віктора Пилипишина.