ua en ru

ЦВК зареєструвала виборчий список Української платформи "Собор" та кандидатів у мажоритарних округах


Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала виборчий список Української платформи "Собор" та кандидатів від партії в мажоритарних виборчих округах. Про це повідомляє прес-служба партії.

Як відомо, Українська платформа "Собор" вперше в українській політичній історії повністю віддала виборчий список і механізм його формування в руки громадськості - громадських діячів, професорів, митців. У результаті рейтингового голосування громадськість сформувала виборчий список, до якого увійшли:

1. Віталій Капранов (письменник)
2. Дмитро Капранов (письменник)
3. Володимир Огризко (дипломат)
4. Олександр Палій (політолог, кандидат політичних наук)
5. Тарас Компаніченко (кобзар, заслужений артист України)

Також у списку представлені Рауль Чілачава (дипломат, поет, доктор філологічних наук), Михайло Кірсенко (професор, доктор історичних наук), музиканти сестри Тельнюк, Роман Круцик (голова Київської організації "Меморіал"), Тарас Кияк (доктор фізико-математичних наук, академік-секретар НАН України), Олег Романчук (шеф-редактор журналу "Універсум"), Павло Жовніренко (голова Центру стратегічних досліджень) та інші.

Загалом у зареєстрованому виборчому списку партії 59 кандидатів, яких затвердив з‘їзд політичної партії Українська платформа "Собор".

Крім того, ЦВК зареєструвала документи 15 кандидатів у депутати від Української платформи "Собор" в одномандатних округах. Серед них - Василя Шкляра -кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 123. Ще 10 кандидатів-самовисуванців було підтримано рішенням з‘їзду та центральним Проводом партії.

Таким чином, загальна кількість зареєстрованої команди Української платформи "Собор", що йде на вибори в мажоритарних округах, сягає 25 кандидатів.

Перелік кандидатів у депутати від Української платформи "Собор", висунутих партією та зареєстрованих в одномандатних округах:

Жебрівський Павло Іванович - округ № 63
Жовтяк Євген Дмитрович - округ № 95
Кулик Руслан Васильович - округ № 165
Таран Сергій Миколайович - округ № 198
Юхименко Сергій Володимирович - округ № 207
Гудима Олександр Васильович - округ № 221
Стельмашов Артем Кирилович - округ № 222
Очкур Віктор Іванович - округ № 216
Мадон Ігор Іванович - округ № 137
Заліван Олександр Володимирович - округ № 171
Середа Степан Васильович - округ № 116
Шкляр Василь - округ № 123
Ляшецький Анатолій Антонович - округ № 156
Манчуленко Георгій Манолійович - округ № 202
Тустановський Микола Миронович - округ № 121