ua en ru

ЦВК: Закон про відеоспостереження за виборами буде виконаний, коштів на це вистачить

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) ніхто не сумнівається, що Закон про відеоспостереження за ходом виборів буде виконаний в рамках повноважень ЦВК і виділених на це коштів має вистачити. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив член ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"За попередніми підрахунками тих коштів, які виділено для системи відеоспостереження на виборах, їх абсолютно достатньо. ЦВК до нинішнього часу не приймала жодного рішення щодо визначення потенційного виконавця, який буде надавати послуги введення цієї системи ... Члени комісії це питання не обговорювали, рішення ще не приймалося", - сказав член ЦВК Охендовський.

Крім того він підкреслив, що сумнівів у тому, що Закон, який забезпечує особливості введення відеоспостереження на виборах "буде виконаний належним чином в рамках компетенції ЦВК.

Нагадаємо, Кабінет міністрів своєю постановою № 764 від 13 серпня 2012 визначив порядок закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для створення та забезпечення функціонування системи відеоспостереження, під час проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012