ua en ru

ЦВК зареєструвала 12 кандидатів у депутати

Центральна виборча комісія сьогодні, 15 листопада 2013 р., зареєструвала 12 кандидатів у депутати. Про це на засіданні ЦВК повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна

"Вчора в ЦВК потупили останні заяви про реєстрацію кандидатів у народні депутати... Сьогодні ми готові прийняти рішення по ряду заяв", - заявив Охендовський.

За словами члена ЦВК Тетяни Лукаш, комісія зареєструвала мера і члена Партії регіонів Павла Козирєва кандидатом-самовисуванцем на повторних виборах Верховної Ради в окрузі №94 (Обухів, Київська область).

Також ЦВК зареєструвала ще 11 кандидатів у депутати, зокрема в окрузі №94 самовисуванців Олега Бондаря, Анастасію Корнюх, Сергія Літинського, Рудя Олексія, Олену Федорович та члена ПР Юрія Рашевського.

Крім того, в окрузі №132 (Первомайськ, Миколаївська область) ЦВК зареєструвала самовисуванців Дмитра Соколова, Максима Завтруру і Юрія Кривенка.

Також в окрузі №197 (Черкаська область) зареєстрований самовисуванець Андрій Губський, в окрузі №223 (м. Київ) - самовисуванець, член партії "Громада" Роман Маловська.

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації кандидата від партії "Родина" Олександру Потьомкіну.

Разом з тим, як заявив Охендовський, в ЦВК не коментують реєстрацію Віктора Пилипишина на 223 окрузі.

"Ми не коментуємо заяви окремих кандидатів в депутати. Є заява прес-служби, мені називати прізвище окремих кандидатів, не називаючи інших, було б не доречно", - сказав Охендовський.

При цьому голова комісії зазначив, що по 223 округу 66 кандидатів зареєстровано, ще 15 заяв знаходяться на розгляді.

Нагадаємо, вчора між 20:00 і 21:00 екс-кандидат в народні депутати від Партії регіонів Віктор Пилипишин подав в ЦВК документи, необхідні для реєстрації кандидатом у депутати по 223 округу в Києві. Тепер у комісії є 5 днів для прийняття рішення щодо реєстрації його кандидатом у депутати.

Охендовський також повідомив, що всього в 5 округах зареєстровано 189 кандидатів у депутати: 82 - в окрузі №94, 11 - в окрузі №132, 16 - округ №194, 14 - округ №197 і 66 - округ №223.