ua en ru

ЦВК у ВАСУ оскаржить рішення Київського апеляційного адміністративного суду з приводу справи Сацюка

Центральна виборча комісія (ЦВК) має намір завтра, 21 серпня, подати апеляцію у Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) щодо рішення Київського апеляційного адміністративного суду з приводу скасування реєстрації кандидатом у народні депутати України чинного народного депутата, колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Центральна виборча комісія (ЦВК) має намір завтра, 21 серпня, подати апеляцію у Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) щодо рішення Київського апеляційного адміністративного суду з приводу скасування реєстрації кандидатом у народні депутати України чинного народного депутата, колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Про це в ході брифінгу повідомив член центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення Київського апеляційного суду на сьогоднішній день ще не набуло чинності, а завтра закінчується термін для подачі апеляції до ВАСУ", - заявив він.

Член комісії не став давати оцінку рішенню суду, в той же час повідомив, що ЦВК має намір його оскаржити: "Свою позицію, ЦВК, безумовно, викладе в апеляційному позові, завтра така апеляція буде подаватися до ВАСУ".

Крім того, за словами Охендовського, апеляція може бути подана не тільки ЦВК, але і окремими членами, про яких йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію Сацюка кандидатом в депутати за округу № 62 в Житомирі. Підставою для скасування реєстрації Сацюка став той факт, що він не проживав на території України останні п'ять років.

Рішення про реєстрацію Сацюка в якості кандидата в нардепи може коштувати місця в ЦВК двом членам комісії - Андрію Магері і Валерію Шелудьку.

Сам Магера сьогодні заявив, що має намір оскаржити рішення Київського апеляційного адміністративного суду у Вищому адміністративному суді.