ua en ru

ЦВК: У дострокових парламентських виборах немає сенсу

У дострокових виборах до Верховної Ради немає сенсу. Про це після сьогоднішнього засідання Центральної виборчої комісії заявив член Центрвиборчкому Ігор Жиденко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на питання, чи мають сенс заяви, що звучали раніше від політиків, про те що можливе проведення дострокових парламентських виборів, Жиденко зазначив: "Дострокові (вибори) тривають менше, але на мій погляд, сенсу (у позачергових виборах) немає. Фактично вже через тиждень починається виборчий процес".

Нагадаємо, раніше, 25 червня голова Верховної ради Володимир Литвин після прийняття закону про мови заявив про необхідність розпустити діючий парламент і провести перевибори. "Висновок очевидний і він один - Верховна Рада і парламентаризм в Україні остаточно зруйновані. Я б запропонував прийняти політичне рішення і визнати цей факт і провести дострокові вибори", - заявив тоді Литвин.

Пізніше у відповідь на цю заяву лідер фракції ПР Олександр Єфремов сказав, що "заяви Литвина швидше за все передвиборча реклама, ніж заява, що несе за собою які б то не було правові наслідки".

Проти розпуску Ради висловився і заступник голови ВР Микола Томенко. Так 2 липня він заявив: "Ми будемо наполягати на тому, щоб парламент працював в жовтні-листопаді за процедурою передбаченою регламентом (по два пленарні тижні в місяць). Ми будемо переконувати не ліквідувати ВР, навіть такою, яка вона є в вересні та жовтні, а працювати в парламенті як це передбачено".