ua en ru

ЦВК замінила голову 11 ОВК у Вінницькій області

Центральна виборча комісія своєю постановою змінила голову окружної виборчої комісії №11 у Вінницькій області Сергія Сітарського на члена цієї комісії Ольгу Стадник, яка представляє "Російський блок". За відповідне рішення проголосували 10 членів ЦВК, 4 - проти і один утримався, передає кореспондент РБК-Україна.

Щодо ситуації на 11 окрузі ЦВК розглядала одразу два альтернативні проекти щодо вирішення проблем на ОВК. Проект, прийнятий ЦВК, запропонувала секретар ЦВК Тетяна Лукаш. Натомість куратор цього округу Юлія Швець запропонувала альтернативний проект, яким пропонувала припинити повноваження голови 11 ОВК Сітарського і замінити його на іншу особу, запропоновану "Батьківщиною", але за проект цього рішення проголосували лише 6 членів ЦВК і відповідно не вистачило голосів.

У той же час заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна наголосила, що найбільш правильним рішенням в цій ситуації буде припинення повноважень усього складу комісії 11 округу, оскільки ця ОВК повністю себе скомпрометувала. ЇЇ підтримав голова ЦВК Володимир Шаповал, який зазначив, що проголосує за таке рішення, як тільки буде підготовлено відповідний проект уже завтра. Він наголосив, що зробить усе можливе, щоб донести до громадськості, якщо члени ЦВК за припинення повноважень не проголосують.

Раніше Шаповал направив до 11 ОВК телеграму з вимогою негайно налагодити роботу і зводити дані в електронну систему "Вибори-2012", але після того як голова ОВК зачитав її на засіданні комісії члени комісії проголосували за відхилення телеграми Шаповала, а голову комісії відсторонили від роботи.

Юлія Швець наголосила, що ця ОВК уже другу добу після відсторонення голови нічого не робить і не вводить в електронну систему "Вибори-2012".

Читайте також: ЦВК змінила главу 223 окружкому на представника "Батьківщини"