ua en ru

ЦВК розбирається з округом Жванії, до округу Довгого претензій немає

У 140-му виборчому окрузі (Одеська область) з 2 години ночі на даний момент не ведеться підрахунок голосів, при цьому лідером голосування, згідно з опрацьованими бюлетенях, є кандидат від "Блоку Петра Порошенко" Давид Жванія. Про це свідчать дані на сайті ЦВК.

За словами заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери, вживаються заходи для того, щоб 140-я ОВК продовжила свою роботу.

"Що стосується комісії 140-й в Одеській області, насправді десь загальмувалася робота цього окружкому. Які причини? Я думаю, ми встановимо пізніше - об'єктивні, суб'єктивні. Те, що ЦВК приводить до тями цю окружну комісію, то повірте, це так. Якщо ми цей процес зможемо відновити, 140-комісія продовжить працювати і вона зможе встановити підсумки голосування", - зазначив Магера.

Нагадаємо, причиною зриву підрахунку називають втеча голови ОВК та кількох членів окружної комісії.

Водночас, у ЦВК немає претензій до ходу голосування та підрахунку голосів на іншому резонансом окрузі - 102-му в Кіровоградській області. Нагадаємо, сьогодні низка громадських організацій заявив, що вибори в окрузі повинні бути визнані недійсними із-за повідомлень про порушення.

"Визнання виборів в окрузі недійсними законом не передбачено. Закон передбачає можливість визнання недійсними результатів голосування на окремих виборчих дільницях. І тільки якщо не будуть визнані результати на всіх виборчих дільницях округу, можна буде ставити питання про недійсність виборів в цілому. Але підстав для цього у ЦВК зараз немає", - повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Як відомо, в день голосування в ЗМІ проходила інформація про викрадення членів окружних комісій у 102-му окрузі - зокрема, в Таловой Балці. Але пізніше ці дані спростовувалися.

Нагадаємо, на 102-му округу балотувався колишній міністр екології в уряді Миколи Азарова Віктор Бойко. Однак лідером голосування за результатами підрахунку став самовисуванець Олесь Довгий.