ua en ru

ЦВК просить ГПУ розслідувати підкуп членів комісії в питанні припинення повноважень Маріупольської ВК

ЦВК просить ГПУ розслідувати підкуп членів комісії в питанні припинення повноважень Маріупольської ВК Фото: ЦВК

В Комісії заявили, що звинуваченя у підкупі членів ЦВК є безпідставними

Центральна виборча комісія (ЦВК) звернулася до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням розслідувати наклеп щодо факту підкупу членів ЦВК в питанні припинення повноважень Маріупольської МВК. Відповідне рішення ЦВК ухвалила в ході засідання в понеділок ввечері, передає кореспондент РБК-Україна.

"В ЗМІ поширюється повідомлення щодо проведення 11 жовтня 2015 в місті Маріуполь прес-конференції педставників окремих місцевих організацій політичних партій, на якій її учасниками повідомлено про факт підкупу, який нібито мав місце в членів ЦВК під час прийняття Комісією рішення про дострокове припинення повноважень Маріупольською міською виборчою комісією Донецької області та лобіювання інтересів окремих політичних сил на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року...Поширення інформаціі про начебто злочинні дії членів ЦВК з метою прийнятя протиправних рішень комісії є незаконним впливом на членів Комісії", - зачитав проект Постанови ЦВК член Комісіі Олександр Чупахін.

Також у Постанові йшлося про те, що звинуваченя у підкупі членів ЦВК є безпідставними.

"Так, безпідставне звинувачення у вчиненні членами виборчоі комісіі кримінального правопорушення, а також поширення інформаціі про особисте життя членів виборчоі комісії свідчить про незаконне втручання в діяльність членів ЦВК та Комісії в цілому як державного колегіального органу з метою перешкодити ними здійснення своїх повноважень щодо організації, підготовки та проведеня місцевих виборів, що містить ознаки злочину, передбачені ч.1 ст 344 ККУ", - йдеться у проекті Постанови.

Відповідно, ЦВК ухвалила рішення про звернення до ГПУ розслідувати такі факти.

"Звернутися до ГПУ щодо перевірки викладених у вказаній Постанові обставин та реагування відповіднодо законодавства України", - зачитав рішеня член ЦВК Олександр Чупахін.

Нагадаємо, раніше в МВС повідомляли, що за підсумками передвиборної кампанії у Чернігові відкрито 57 кримінальних проваджень.