ua en ru

ЦВК після отримання документів Лазаренко напрвить відповідні запити до МЗС та МВС, - Магера

Центральна виборча комісія після отримання документів про реєстрацію кандидата в народні депутати Павла Лазаренка направить відповідні запити до Міністерства закордонних справ і Міністерство внутрішніх справ. Про це РБК-Україна заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"На сьогоднішній день стверджувати про реєстрацію або не реєстрації документів Павла Лазаренка було б безвідповідально. Коли в ЦВК надійдуть документи, ми в установленому порядку направимо запити до МЗС та МВС, зокрема щодо дотримання норм законів про обов'язкове проживання кандидата в нардепи на території Україні останні 5 років та громадянства, а також не судимості за умисний злочин ", - заявив Магера.

Крім того, він додав, що відповідно до Конституції та законів України кандидат в народні депутати повинен бути громадянином України і протягом останніх 5 років проживати на території Україні, а також бути не судимою за умисний злочин "ЦВК розгляне документи Лазаренко в такому ж законному порядку як і всі інші ", - сказав Магера.

Як повідомлялося раніше, Лазаренко має намір брати участь у виборах до Верховної Ради (ВР) України.