ua en ru

ЦВК відправила в МВС для розслідування скаргу на Горбаля

Центральна виборча комісія (ЦВК) направила в МВС для подальшого розслідування скаргу на кандидата в народні депутати за округу №221 (Київ) Василя Горбаля.

У скарзі колишній власник "Укргазбанку" звинувачують у масовому підкупі виборців. Автор скарги в ЦВК - офіційний спостерігач від Міжнародної правозахисної громадської організації "Континент" Олександр Гусєв.

"12 жовтня 2012 року приблизно в 14:00 у місті Київ за адресою вул. Урицького 37, а пізніше в цей же день - близько 18 години за адресою вул. Радченка 21-а, кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №221 Василем Горбалем Михайловичем був організований масовий підкуп виборців. Горбаль В.М. найняв людей, які ходили по квартирах будинків за адресами вул. Урицького 37 і вул. Радченка 21-а в місті Києві і роздавали жителям гроші в сумі 100 гривень із закликом підтримати на виборах народних депутатів України, які пройдуть 28.10.2012 року, Горбаля Василя Михайловича", - говориться в скарзі.

Спостерігачі попросили визнати дії кандидата не відповідають законодавству і порушують виборчі права громадян, а також оголосити Василю Горбалю попередження. До скарги додаються акти про виявлені порушення зі свідченнями очевидців.

Читайте також: ЦВК оголосила попередження кандидатові в нардепи Андрієвському

Нагадаємо, вибори народних депутатів відбудуться 28 жовтня 2012 р.