ua en ru

ЦВК оголосила Вадима Мерікова обраним нардепом

ЦВК визнала обраним народним депутатом України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Вадима Мерікова.

Центральна виборча комісія (ЦВК) на сьогоднішньому засіданні визнала обраним народним депутатом України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Вадима Мерікова (на фото). Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

У ЦВК нагадують, що Верховна Рада України своїми постановами від 28 лютого та від 4 березня 2014 р. достроково припинила повноваження нардепів Арсенія Яценюка та Степана Кубіва, обраних 28 жовтня 2012 р. за списками "Батьківщини", у зв'язку з особистими заявами про складення ними депутатських повноважень через призначення на посади прем'єр-міністра та голови Нацбанку відповідно.

"Вирішуючи питання щодо визнання обраними народними депутатами України наступних за черговістю кандидатів у депутати у виборчому списку політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", ЦВК врахувала постанову Вищого адміністративного суду України від 28 лютого 2014 р., якою юридично відновлено статус народного депутата України Власенка С.В., та визнала обраним лише одного народного депутата України", - йдеться в повідомленні.

За інформацією на сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК), Меріков був включений до виборчого списку ВО "Батьківщина" на виборах до Ради 2012 р. під №66 і значиться як безпартійний.

Вадим Іванович Меріков народився 23 лютого 1976 р., є громадянином України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, судимість відсутня.

У Мерікова вища освіта і наразі він є генеральним директором юридичної агенції ТОВ "Феміда-Південь". Проживає в селі Мішково-Погорілове Жовтневого району Миколаївської області.

Також Меріков є депутатом Миколаївської обласної ради від ВО "Батьківщина" та, як зазначають у ЗМІ, з 2010 р. керівником обласної організації "Фронту змін".

Згідно з декларацією Мерікова про доходи за 2011 р. його сукупний дохід склав 561 тис. 579 грн. При цьому з цієї суми заробітна плата становить 32 тис. грн, дивіденди та проценти - 507 тис. 794 грн, дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності - 20 тис. 910 грн.

При цьому розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації становить 1 млн 555 тис. 600 грн.

Крім того, йому належить земельні ділянки загальною площею 1 тис. 692 кв. м, квартири загальною площею 103,5 кв. м, автомобіль Nissan Micra 2008 р. в. (об'єм двигуна 1200 куб. см).